Wilt u weten of uw huisdier nog voldoende beschermd is door de enting?
Dat kunnen we nu controleren met de RapidSTATUS Antibody Test!
Met de test controleren wij de antistoffen in het bloed en kunnen zo meten of uw huisdier opnieuw een enting nodig heeft.

Op dit moment hebben wij tot nader order geen Titertesten op voorraad.

Waarom vaccineren?

We vaccineren onze honden en katten (en konijnen) om te voorkomen dat ze bepaalde ziektes oplopen, maar ook om te voorkomen dat mensen ziek worden van dieren.

Link: Informatie over het vaccineren van uw huisdier

Helaas zien we nog regelmatig uitbraken van besmettelijke huisdierziekten zoals bijvoorbeeld het Parvovirus met veel leed en vaak zelfs dodelijke afloop als gevolg.

Check up en vaccinatie

Elk jaar wordt uw huisdier uitgenodigd om op de praktijk te komen voor zijn of haar vaccinatie. Bij deze afspraak wordt uw dier eerst onderzocht voordat er een vaccinatie wordt gegeven. Dit onderzoek is belangrijk voor u en uw huisdier.
Op dat moment van controle kunnen eventuele aandoeningen in een vroeg stadium ontdekt worden, voordat uw huisdier er ziek van wordt. Het vaccineren doen wij alleen bij gezonde dieren.

Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat niet alle vaccinaties elk jaar nodig zijn. Hier hebben wij ons schema op aangepast. Zo wordt uw hond 1 keer per 3 jaar opgeroepen voor de Parvo, Hondenziekte en Besmettelijke leverziekte. Uw hond wordt wel elk jaar opgeroepen voor de Leptospirose en Kennelhoest.

Waarom de RapidSTATUS Antibody Test?

Tegenwoordig is het mogelijk om met behulp van wat bloed te bepalen of er voldoende antilichamen aanwezig zijn voor drie belangrijke ziekten bij de hond: Parvo, Hondenziekte en Besmettelijke Leverziekte.

Zo’n titerbepaling toont aan of er nog voldoende berscherming is en of een enting nodig is.  Pensions, shows of hondenschool vereisen vaak ook een bewijs van voldoende bescherming tegen deze ziekten.

Een titerbepaling is ook mogelijk bij dieren waarvan het vaccinatie verleden onbekend is. Deze titerbepaling is niet mogelijk voor de controle van de bescherming tegen Leptospirose, Kennelhoest en de Hondsdolheid.

Hoe vaak moet deze bloedtest uitgevoerd worden?

Bij jonge honden van 1 jaar leeftijd is het verstandig al een bloedtest te laten doen. Er zijn namelijk pups die na de laatste puppyvaccinatie op 12 weken al voldoende antistoffen hebben. Er zijn er ook een aantal die op 1 jaar leeftijd onvoldoende immuniteit hebben opgebouwd. Bij oudere honden kunnen we de vaccicheck doen op het moment dat zij toe zijn aan de cocktail vaccinatie.

Hoe werkt het?

U kunt een afspraak maken om een titerbepaling uit te laten voeren. De kosten hiervan zijn €45,- Bij deze afspraak neemt de assistente wat bloed af om de bepaling uit te kunnen voeren. Hierbij zit geen consult, uw hond wordt dus niet nagekeken. Door een afspraak te maken bij de dierenarts kan deze uw hond nakijken en de andere vaccinaties geven. De uitslag van de bepaling hebben wij dezelfde dag. De assistente zal deze met u bespreken en noteren in uw vaccinatieboekje of paspoort.

Voor meer informatie kunt u ons iedere werkdag van 9.00 tot 18.30 bellen op 0570-62 22 88
U mag ook altijd even langs komen in de praktijk en vragen naar Joline of Heleen.