Nieuws uit de praktijk

 

 

17/03/2017

Titerbepaling

Tegenwoordig is het mogelijk om met behulp van wat bloed te bepalen of er voldoende antilichamen aanwezig zijn voor 3 belangrijke ziekten bij de hond: Parvo, Hondenziekte en Besmettelijke Leverziekte.

Iedere eerste woensdag van de maand kunt u een afspraak maken om een titerbepaling uit te laten voeren, de kosten hiervoor zijn €39,95. Bij deze afspraak neemt de assistente wat bloed af om de bepaling te kunnen doen. Hierbij zit geen consult, uw hond wordt dus niet nagekeken. Door een afspraak bij de dierenarts te maken kan deze uw hond nakijken en de (andere) vaccinaties geven.

Wilt u meer informatie dan kunt u ons bellen en vragen naar Joline, of op de website kijken onder het kopje "vaccinaties".

 

 

12/12/2016

Afscheid...

Deze week is Heleen voor het laatst. In januari zal zij beginnen aan een nieuwe uitdaging bij een praktijk in Enschede.

Heleen kwam in 2014 bij ons stagelopen. Hierna hebben we een hele tijd heel prettig met haar kunnen werken als para. Wij zullen haar ontzettend missen!

 

 

Bravecto in de media

Wij hoorden dat er via de social media enorme onrust wordt verspreid over het anti vlooien/tekenmiddel Bravecto.

Wij begrijpen dat dit vragen en/of ongerustheid bij u oproept.

Het is niet vastgesteld dat dit middel dodelijk is voor honden. Echter is er ook nog niet onomstotelijk bewezen dat dit niet het geval zou kunnen zijn. Om een causaal verband tussen het toedienen van het desbetreffende diergeneesmiddel en het overlijden van deze dieren vast te stellen, is het essentieel om pathologisch onderzoek te verrichten op de overleden dieren. Tot op heden is in een dergelijk onderzoek nog geen direct verband aangetoond. Om deze reden blijven wij dan ook de Bravecto verkopen, hetgeen betekend dat wij nog steeds vertrouwen hebben in de veiligheid van dit middel.

Voor de klanten die de Bravecto in huis hebben en het middel liever niet meer aan hun hond geven, bieden wij de mogelijkheid om de pil te ruilen voor een ander anti vlooien/tekenmiddel.

Nogmaals, wij als dierenarts hebben het volste vertrouwen dat de Bravecto voldoet aan alle eisen ten aanzien van veiligheid en werkzaamheid die u als klant van ons verwacht. Daarentegen verwachten wij van onze klanten dat, wanneer er bijverschijnselen van dit middel waargenomen worden, u ons hiervan op de hoogte stelt.

Gezondheid en welzijn van uw huisdier zijn tenslotte onze hoogste prioriteiten!

Voor verdere vragen en/of het melden van bijwerkingen vragen wij u contact op te nemen met de praktijk.

© 2018 Invert ontwerp