Maand van het gebit

 

Februari 2022, de maand van het gebit

Acties:

U kunt op de praktijk een gratis afspraak maken voor de controle van het gebit van uw hond of kat door een van onze paraveterinairen.

Tevens geven wij in de maand februari 10% korting op de gebitsbehandeling van uw huisdier.

 

4 van de 5 honden en katten ouder dan 3 jaar hebben gebitsproblemen

Gebitsproblemen worden met name veroorzaakt door tandplak en tandsteen. Naarmate uw hond of kat ouder wordt, groeit ook de kans op het ontstaan van tandvleesproblemen. Verwaarloosde gebitsproblemen kunnen ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van uw hond of kat. Klachten variëren van slechte adem tot verlies van tanden of zelfs ontstekingen in belangrijke organen. Net zoals het voor u belangrijk is regelmatig naar de tandarts te gaan, is het belangrijk het gebit van uw hond of kat minimaal 3x per week of als het dier het toelaat dagelijks, te verzorgen en regelmatig te controleren.

Tandplak is een nauwelijks zichtbaar laagje dat zich voortdurend op de tanden vormt. Het bestaat uit voedselresten, slijm en bacteriën. Wanneer het niet verwijderd wordt, verkalkt tandplak naar tandsteen. Beiden veroorzaken ontstoken tandvlees, wat zich weer kan uitbreiden en op den duur kan leiden tot ernstige klachten zoals verlies van tanden en kiezen of zelfs ontstekingen aan de vitale organen.

Net als mensen moeten honden en katten dus hun gebit schoonhouden om gezond te blijven. Maar zelf zullen ze dat natuurlijk niet doen, daar hebben ze uw hulp voor nodig. Met de juiste verzorging kunt u gebitsproblemen bij uw hond of kat voorkomen. Ook kunt u tijdens het verzorgen direct het gebit van uw hond of kat controleren op de vorming van tandsteen.

 

Gebitscontrole

Tijdens een gebitscontrole voert uw dierenarts of de assistente, een controle uit in de bek van uw hond of kat. Zij geeft daarna aan of uw hond of kat een behandeling nodig heeft, bijvoorbeeld voor het verwijderen van tandplak en tandsteen. Honden en katten met gebitsproblemen knappen enorm op na een reiniging van hun gebit.

Let er wel op dat dit geen eenmalige reiniging is! Als u het gebit na de reiniging niet gaat verzorgen, komen de problemen vanzelf weer terug. Vraag de dierenarts of de assistente om uit te leggen hoe u van gebitsverzorging bij uw hond of kat een prettige routine maakt en welke verzorging bij uw dier past.

 

Hoe voorkomt u gebitsproblemen?

Gebitsproblemen voorkomt u door minimaal 3 x per week gebitsverzorging bij uw hond of kat toe te passen.  Minimaal 3x per week tanden poetsen is de meest effectieve methode om het gebit schoon en gezond te houden, als het dier het toelaat dagelijks.

Lukt het niet om te poetsen dan kunt u bij ons speciale voeding kopen waar de hond of kat goed op moet kauwen. Dit is een alternatief voor het tanden poetsen. 

Daarnaast zijn er bij ons de produkten van Orozyme te verkrijgen. Deze produkten bevatten essentiele bestanddelen voor het voorkomen van tandsteen, verbetering van het afweersysteem van de bek, voorkomen van een slechte adem en lost zelfs tandsteen op!!

 

U kunt ook op de praktijk een afspraak maken voor een gratis controle van het gebit van uw hond of kat door een van onze paraveterinairen.

Tevens geven wij in de maand februari 10% korting op de gebitsbehandeling van uw huisdier.


 


 

© 2021 Invert ontwerp