Wilt u weten of uw huisdier nog voldoende beschermd is door de enting?
Dat kunnen we nu controleren met de Vaccicheck!
Met de Vaccicheck controleren wij de antistoffen in het bloed en kunnen zo meten of uw huisdier opnieuw een enting nodig heeft.

Waarom vaccineren?

Elk kitten krijgt via de moedermelk afweerstoffen tegen ziekten. Zodra deze weerstand verdwijnt (tussen de 6 en 16 weken leeftijd) kan het kitten zelf weerstand opbouwen. 

Een vaccinatie is bedoeld om weerstand op te bouwen zonder echt ziek te worden. Om deze weerstand te behouden moeten inenting worden herhaald. Voor kittens is dit op 9 en 12 weken leeftijd. Een volwassen kat wordt op een leeftijd van 1 jaar opnieuw gevaccineerd, welke daarna jaarlijks herhaald wordt.


http://www.licg.nl/2wr/praktisch/hond/gezondheid/vaccinatie-van-de-hond.html
Link: Informatie over het vaccineren van uw huisdier


Helaas zien we nog regelmatig uitbraken van besmettelijke huisdierziekten zoals bijvoorbeeld kattenziekte en niesziekte.


Check up en vaccinatie
Elk jaar wordt uw huisdier uitgenodigd om op de praktijk te komen voor zijn of haar vaccinatie. Bij deze afspraak wordt uw dier eerst onderzocht voordat er een vaccinatie wordt gegeven. Dit onderzoek is belangrijk voor u en uw huisdier.
Op dat moment van controle kunnen eventuele aandoeningen in een vroeg stadium ontdekt worden, voordat uw huisdier er ziek van wordt. Het vaccineren doen wij alleen bij gezonde dieren.

Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat niet alle vaccinaties elk jaar nodig zijn. Hier hebben wij ons schema op aangepast. Zo wordt uw kat 1 keer per 3 jaar opgeroepen voor de kattenziekte. Uw kat wordt wel elk jaar opgeroepen voor de niesziekte.


Waarom de Vaccicheck?
Tegenwoordig is het mogelijk om met behulp van wat bloed te bepalen of er voldoende antilichamen aanwezig zijn voor de kattenziekte en niesziekte. De titers tegen niesziekte zijn NIET 100% betrouwbaar. Wij raden daarom aan om elk jaar tegen deze ziekte te enten. De titer tegen kattenziekte is wel betrouwbaar.
Zo'n titerbepaling toont aan of er nog voldoende bescherming is en of een enting nodig is.
Pensions en/of shows vereisen vaak ook een bewijs van voldoende bescherming tegen deze ziekten.
Een titerbepaling is ook mogelijk bij dieren waarvan het vaccinatie verleden onbekend is.

 

Hoe werkt het?

Elke eerste woensdag van de maand kunt u een afspraak maken om een titerbepaling uit te laten voeren. De kosten hiervan zijn €45,-. Bij deze afspraak neemt de assistente wat bloed af om de bepaling uit te kunnen voeren. Er zijn katten die onder narcose gebracht moeten worden voor het bloedprikken. Hiervoor worden extra kosten in rekening gebracht. Hierbij zit geen consult, uw kat wordt dus niet nagekeken. Door een afspraak te maken bij de dierenarts kan deze uw kat nakijken en de andere vaccinaties geven. De uitslag van de bepaling hebben wij dezelfde dag. De assistente zal deze met u bespreken en noteren in uw vaccinatieboekje of paspoort.


Voor meer informatie kunt u ons iedere werkdag van 9.00 tot 18.30 bellen op 0570-62 22 88
U mag ook altijd even langs komen in de praktijk en vragen naar Joline.

© 2020 Invert ontwerp