Wat een chip kan doen

 

Sinds november 2010 zijn wij, dierenartsenpraktijk Keizerslanden, gevestigd aan de Graaf Florisstraat bij het winkelcentrum Keizerslanden. Zoals dat gaat met dierenartsenpraktijken maak je van allerlei dingen mee.

 

Een tijdje geleden kregen wij een kat te zien, die was gevonden in de berm bij de Karel de Grotelaan in Deventer. Bij onderzoek bleek het dier niet goed op de achterpoten te kunnen staan. Nagels waren iets gescheurd. De reflexen van de achterpoten waren wel aanwezig, de zenuwbanen waren intact. De kat ademde wel iets versneld, maar zijn slijmvliezen waren mooi roze. Zeer waarschijnlijk had deze kat een aanrijding gehad, op de rechter hak was een klein schaafwondje te zien. Hij was iets in shock en het bekken was gebroken.

 

Aangezien deze kat was gevonden controleerde we of hij gechipt was. Een chip is een klein transpondertje die onderhuids wordt in gebracht. Met een afleesapparaat kan je het nummer zien. Dit nummer wordt doorgegeven aan een databank en zo kan je dan via internet het telefoonnummer van de eigenaar vinden. Deze kat was gelukkig gechipt, alleen toen we belde werd de telefoon niet beantwoord. We hebben de kat toen opgenomen en behandeld. Konden we ook controleren hoe het ging met plassen en poepen, eten en drinken. Gelukkig kregen we de volgende dag de eigenaar te pakken, deze was erg blij te horen dat het met Tommie goed ging. Tommie was al 2 dagen niet thuis geweest.

Met Tommie is het allemaal gelukkig goed afgelopen. Na een paar weken (hok)rust, kon hij weer goed lopen.

 

De maand juni is de maand van het chippen, bij veel dierenartsenpraktijken zijn er acties. Laat uw huisdier chippen!

 

Dierenartsenpraktijk Keizerslanden

© 2020 Invert ontwerp